SAYIN ADNAN OKTAR AİLE KURUMUNA KARŞI DEĞİLDİR

 


Ülkemizde aile kurumuna verilen önemin farkında olan komplocular Sayın Adnan Oktar’a attıkları iftiralarla onu anne ve babalara sevgi duymayan, aile kurumuna değer vermeyen, hatta bu kurumu parçalamak isteyen bir kişi gibi göstermeye çalışmışlardır. Bunu yaparak milli ve manevi değerlerimizin yaşatılmasında aileye çok önem veren halkımızın Sayın Adnan Oktar’a karşı tavır almasını hedeflemişlerdir.

Aslında aile kavramı üzerinden Sayın Adnan Oktar’a atılan iftiralar uzun yıllardır devam etmektedir. Çocuklarının Sayın Adnan Oktar’la dostluk kurmasından rahatsız olan birkaç aile basın tarafından sıkça gündeme getirilerek sanki tüm aileler Sayın Adnan Oktar’a karşıymış gibi bir hava oluşturulmak istenmektedir. Halbuki ailelerin çok büyük çoğunluğu Sayın Adnan Oktar’ı sevmekte ve desteklemektedir. Onun, çocuklarının ahlaklı ve başarılı bireyler olmasındaki etkisine her daim şahit olmuşlardır.

Bu gerçeklere rağmen Hakan Erol, “Turnike” isimli kitabında yer verdiği birkaç açıklamayla, Sayın Adnan Oktar’ın güya ailelere parası kadar değer veren, parası olmayanlara karşı ise acımasız davranan bir kişi gibi algılanmasını sağlamak istemiştir. Ancak Sayın Adnan Oktar’ı tanıyanlar, onun böyle bir insan olmadığını gayet iyi bilmektedirler. Çünkü Sayın Adnan Oktar ve arkadaşları her konuda olduğu gibi aile konusunda da Rabbimizin ayetlerini dikkate alarak davranışlarını belirlemektedirler.

Nitekim Allah Kuran'da, Rabbin, O'ndan başkasına kulluk etmemenizi ve anne-babaya iyilikle-davranmayı emretti. Şayet onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlılığa ulaşırsa, onlara: "Öf" bile deme ve onları azarlama; onlara güzel söz söyle. Onlara acıyarak alçakgönüllülük kanadını ger ve de ki: "Rabbim, onlar beni küçükken nasıl terbiye ettilerse Sen de onları esirge." (İsra Suresi, 23-24) hükmüyle insana annesine ve babasına karşı iyilikle davranmasını emretmektedir. Bu yüzden, iddiaların aksine hem Sayın Adnan Oktar hem de arkadaşları özellikle yardıma muhtaç durumdakiler olmak üzere tüm ailelerle yakından ilgilenmektedir. Onların hastalıklarında, maddi sıkıntılarında, yaşlılıktan kaynaklanan sorunlarında ellerinden gelen yardımı yapmaktadırlar. Yani onlardan maddi menfaat elde etmenin peşinde asla değildirler. Gerektiğinde onlar için ellerindeki tüm imkanları harcamaktadırlar. Allah’ın bir emaneti olarak gördükleri ailelerden sevgilerini, saygılarını ve ihtimamlarını esirgememektedirler.

Bu bağlamda kitapta yer alan, Çağla Çelenlioğlu isimli etkin pişman sanığın ifadesinde geçen, geçmişte annesi, babası ve akrabası hakkında aldığı uzaklaştırma kararında Sayın Adnan Oktar’ın etkisi olduğu konulu hayali olayın da husumetli müştekiler tarafından bu kişiye zorla anlattırıldığını belirtmemiz gerekir. Söz konusu olayın gerçeğinde, kızlarının istemedikleri bir insanla evlenmesi ve maddi menfaat elde edememeleri nedeniyle tehditlerde bulunan insanlar hakkında alınmış hukuka uygun bir karar vardır. Olay tamamıyla aile içinde yaşanan bir sorundan kaynaklanmaktadır. Bu kararın alınmasına sebep olan başvuru hakkında Sayın Adnan Oktar’ın hiçbir bilgisi veya yönlendirmesi yoktur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAYIN HAKAN EROL’UN “TURNİKE” İSİMLİ KİTABINA CEVABIMIZDIR

KOMPLOCULAR SAYIN ADNAN OKTAR VE ARKADAŞLARININ SAVUNMA GÜCÜNÜ KIRACAK YALANLAR UYDURMUŞLARDIR

SAYIN ADNAN OKTAR’A YÖNELTİLEN EZİYET SUÇLAMALARI ASILSIZDIR