SAYIN ADNAN OKTAR HİÇBİR ARKADAŞININ OY KULLANMASINA KARIŞMAMIŞTIR


Adnan Oktar Davası’nın husumetli müştekileri Sayın Adnan Oktar’ı suç örgütü lideri gibi gösterebilmek için birçok iftiraya başvurmuşlardır. Bunlardan birine göre, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşları güya ondan aldıkları talimatlar nedeniyle Türkiye’deki seçimlerde oy kullanmamışlardır. Önemli görülen seçimlerde oy kullandığı görülen kimseler ise güya sözde örgütün kamuoyu tarafından tanınan üyeleridir. Çünkü iddiaya göre böyle yapıldığında, söz konusu kişileri sosyal medyadan takip eden kişiler Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının seçimlerde AK Parti’yi desteklediklerini sanmaktadırlar. Bu asılsız iddialar Hakan Erol tarafından da şöyle sahiplenilmiştir:


Hakan Erol, kitabında geçmişteki seçimler hakkında ortaya atılan şu iddiaya da yer vermiştir.


 

İspatlanmış gibi anlatılan bu iddiaların tümü asılsızdır. Dosyadaki deliller, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşlarına oy kullanma veya kullanmama yönünde hiçbir talimat vermediğini açıkça göstermektedir. Örneğin aşağıdaki grafik, Adnan Oktar Davası sanıklarının suçlamalar doğrultusunda dikkate alınan yıllardaki seçimlere katılım yüzdelerini, Türkiye’deki katılım yüzdeleriyle kıyaslayarak göstermektedir. Görüldüğü gibi grafiğin sol tarafında, dikkate alınan seçimler ve yılları, ortada halkımızın söz konusu seçimlere katılım yüzdesi, sağ tarafta ise Adnan Oktar Davası sanıklarının katılım yüzdesi yer almaktadır.

 

 


Öncelikle belirtilmelidir ki, Hakan Erol’un 2014 yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında gündeme getirdiği iddialar grafikteki katılım yüzdelerinden de görüldüğü gibi tamamıyla uydurmadır. Örneğin, sözde örgüt üyelerinin büyük çoğunluğunun katılmadığı iddia edilen 2014 yerel seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde Adnan Oktar Davası sanıklarının katılım yüzdeleri %82,48 ve %73,93’dür. Diğer bir ifadeyle, iddiaların aksine, Adnan Oktar’ın arkadaş grubu söz konusu seçimlere büyük önem vermiştir. Halkımızın söz konusu seçimlere katılım oranıyla, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaş grubunun katılım oranı neredeyse aynıdır. Bu gerçek Hakan Erol’un okuyucularını yanlış bilgilendirdiğini açıkça göstermektedir.

Eğer Sayın Adnan Oktar arkadaşlarına seçimlere katılmaları veya katılmamaları yönünde talimatlar verseydi, yukarıdaki grafikte istikrarlı şekilde %100’e veya %0’a yakın katılım oranları görmemiz gerekirdi. Ancak grafiklerde böyle yüzdeler yer almamaktadır. Grafiklerin gösterdiği değerlere göre, Sayın Adnan Oktar’ın arkadaşları seçimlerde kendi özgür iradeleriyle hareket etmişler, kimseden oy verme veya vermeme konusunda talimat almamışlardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAYIN HAKAN EROL’UN “TURNİKE” İSİMLİ KİTABINA CEVABIMIZDIR

KOMPLOCULAR SAYIN ADNAN OKTAR VE ARKADAŞLARININ SAVUNMA GÜCÜNÜ KIRACAK YALANLAR UYDURMUŞLARDIR

SAYIN ADNAN OKTAR’A YÖNELTİLEN EZİYET SUÇLAMALARI ASILSIZDIR