SAYIN ADNAN OKTAR’IN POLİS OPERASYONUNDAN ÖNCE KAÇTIĞI İDDİASI ASILSIZDIR

 


Polis operasyonun gerçekleştiği 11.07.2018 tarihinde basın aracılığıyla hemen yayılmaya çalışılan yalanlardan biri de Sayın Adnan Oktar’ın güya operasyonunun hemen öncesinde dosyada “Dragos” adıyla geçen ikametten kaçtığı, bu yüzden ancak birkaç saat sonra yakalanabildiği iddiasıdır.

Yukarıdaki başlıkta deliliyle yer aldığı üzere, Sayın Adnan Oktar operasyonun başlamasından yaklaşık 2 saat önce olaylara konu ikametten çıkmıştır. Hakan Erol kitabında söz konusu olayın bir kaçış olduğunu, bu sözde kaçışı mümkün kılan şeyin de güya operasyonu ona haber veren bir “kuş” olduğunu ileri sürmüştür:


 

Hakan kitabı boyunca yaptığı gibi burada da, ne elinde ne de dosyada hiçbir delil olmamasına rağmen, Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarının çeşitli kurumlardaki uzantıları aracılığıyla haberler ve bilgiler alan bir yapılanma oldukları havasını oluşturmak istemiştir. Tahminimizce Hakan Erol kullandığı “kuş” ifadesiyle emniyete veya devletin önemli bir kurumuna sızmış olan ve sözde örgüte haber taşıyan bir kimseyi kastetmektedir.

İlginçtir ki, Hakan Erol bu ifadelerinden birkaç paragraf sonra ise etkin pişman sanıklardan Ece Koç’un konuyla ilgili şu ifadesine yer vermiştir:

 

 


Ece Koç’un ifadesine göre, Sayın Adnan Oktar polis operasyonu başlatıldığı bilgisini güya arkadaşı Alev Babuna’nın Ece Koç’u aramasıyla öğrenmiştir. Görüldüğü gibi Ece Koç ifadesinde, kendilerine operasyonu haber veren gizemli bir kişinin varlığından değil, arkadaşı Alev Babuna’dan bahsetmiştir. Burada Hakan Erol’un iddiasından farklı bir iddia vardır.

Ancak Ece Koç’un ifadesine yer vermemizin sebebi doğruyu söylemesi değildir. Nitekim 11.07.2018 tarihinde yapılan polis operasyonunda tüm evlere aynı saatte baskın yapılmıştır. Söz konusu baskın saati ise 05.30’dur. Polisler Alev Babuna’nın kaldığı eve de aynı saatte gelmişlerdir. Ancak dosyada yer alan kamera görüntüleriyle ilgili değerlendirmelerde de görüldüğü üzere, Sayın Adnan Oktar’ın ikametten çıkışı 04:50 sularıdır. Yani Sayın Adnan Oktar’ın operasyonun başladığı bilgisine arkadaşı Alev Babuna’nın telefonuyla ulaşması mümkün değildir.

 


 

Tüm bunlar Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarını suçlamak veya karalamak isteyen herkesin kendi hayal gücüyle dilediği şekilde hareket ettiğinin göstergeleridir. Olayın aslı ise, Hakan Erol’un da kitabında yer verdiği Sayın Adnan Oktar’ın ifadesinde yer almaktadır:


 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAYIN HAKAN EROL’UN “TURNİKE” İSİMLİ KİTABINA CEVABIMIZDIR

KOMPLOCULAR SAYIN ADNAN OKTAR VE ARKADAŞLARININ SAVUNMA GÜCÜNÜ KIRACAK YALANLAR UYDURMUŞLARDIR

SAYIN ADNAN OKTAR’A YÖNELTİLEN EZİYET SUÇLAMALARI ASILSIZDIR