SÖZDE ÖRGÜTE YAPILAN BÜYÜK BAĞIŞLAR YALANI

 


Sayın Adnan Oktar hakkında ortaya atılan asılsız iddialardan biri de, güya çevresindeki insanlardan maddi olarak faydalandığı iddiasıdır. Bu bağlamda sözde örgüte katılanların tüm kazançlarını Sayın Adnan Oktar’ın kontrolüne bıraktıkları ileri sürülmektedir.

Hakan Erol bu asılsız iddianın örneğini barındıran bir ifadeye kitabında yer vermiştir:



Husumetli müşteki Özkan Mamati’ye ait olan ifadede görüldüğü üzere, Ali Kasap ve Aydın Kasap isimli kişilerin güya Sayın Adnan Oktar’ın sözde örgütüne katılmak amacıyla İstanbul’a geldiklerinde yanlarında 20 milyon Türk Lirası getirdiklerini ve bu parayı İbrahim Seral Köprülü’ye teslim ettiklerini ileri sürmüştür.

Ali Kasap ve Aydın Kasap’ın Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarına 20 milyon Türk Lirası verdikleri iddiası asılsızdır. Bu iddianın asılsız olduğu dosyada aynı olay hakkında verilen çelişkili ifadelerden de anlaşılmaktadır. Bu çelişkiler o kadar fazladır ki, Özkan Mamati bile kendiyle çelişmiş, ifadesinden 3 yıl önce emniyete sunduğu fişleme dosyasında verilen paranın 30 milyon Türk Lirası olduğunu belirtmiştir.


Aynı olay hakkındaki farklı anlatımlardan biri de etkin pişman sanık S. D.’a aittir. S. D. ise Ali Kasap’ın güya 500.000 TL getirdiğini ileri sürmüştür:



Etkin pişman sanık A. R. E. ise, Ali Kasap ve Aydın Kasap’ın getirdiği para miktarının güya 1 milyon Türk Lirası üzerinde olduğunu, ama miktarın söylenmediğini, yani gizli tutulduğunu ifade etmiştir:

Zikredilecek miktarın, kişinin o an içinde bulunduğu psikolojiye göre adeta “açık arttırma” usulüyle belirlendiği bu yalan ve benzeri birçok yalan Adnan Oktar Davası’nda verilen ifadelerdeki çelişkilerle ortaya çıkmış durumdadır. Ancak ifadelerdeki bariz çelişkiler maalesef ne iddia makamı, ne yerel mahkeme, ne de dosyayı çok iyi bildiğini ileri süren Hakan Erol tarafından dikkate alınmamıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SAYIN HAKAN EROL’UN “TURNİKE” İSİMLİ KİTABINA CEVABIMIZDIR

KOMPLOCULAR SAYIN ADNAN OKTAR VE ARKADAŞLARININ SAVUNMA GÜCÜNÜ KIRACAK YALANLAR UYDURMUŞLARDIR

SAYIN ADNAN OKTAR’A YÖNELTİLEN EZİYET SUÇLAMALARI ASILSIZDIR